23.11.10

Unikke og personlige julegaver

Det er ikke så svært at finde på originale gaver når man bare overholder et par enkle regler. Under alle omstændigheder bør man undgå at fare af sted i sidste øjeblik og købe alle gaver ind på én gang. Det eneste man får ud af dét, er at blive stresset.Juletid, tid til at hygge sig sammen
Hvis man går på jagt efter julegaver hjemme ved sin egen pc, kan man i vid udstrækning undgå stress. Her er en liste med individuelle gaveideer der bevarer personlige minder og fejrer familien og venskaber denne jul. Det drejer sig især om fotogaver der kan gøres helt personlige med ens egne billeder.
Kalender med personlige fotos
En kærkommen gave der kan gentages år for år, er en fotokalender – hvad enten det er en vægkalender, bordkalender, aftalekalender, køkkenkalender eller en årsplanner - den bliver først rigtig flot med ens egne billeder. FotoInsight Designer er et program med en masse færdige skabeloner til kalendere i vidt forskellig størrelse. Ligesom med fotobøgerne kan man bruge et ubegrænset antal fotos. For eksempel kan man bruge billeder i pasfotostørrelse til en fødselsdagskalender.Familiehistorier i billede
Med billeder af familien eller fra en rejse kan man fortælle en god historie. Det ideelle medium til at forevige disse minder er fx en fotobog med ens egne billeder som andre medlemmer af familien også kan glæde sig over til jul.Pynt til hjemmet
Nogle billeder kræver plads: De ville gøre sig som plakater eller som et lamineret og indrammet billede. Hvis man laminerer plakater frem for at sætte dem i en ramme med glas foran, undgår man lysrefleksioner samtidig med at farverne er beskyttet mod fugt og ultraviolet lys, og derfor kan flere generationer få glæde af posterne. FotoInsights Designer-software har funktioner til at lave kollager med op til 98 billeder og få dem trykt enten som plakat eller på et lærred.


Egne billeder trykt på lærred og i træramme
Et fotografi trykt på et lærred er en flot gave til dem med plads på væggen, navnlig hvis billedet er efterbehandlet med kunstneriske effekter der gør sig som et kunsttryk. FotoInsight tilbyder at indramme billedlærrederne i en såkaldt svæveramme af typen Havana. Med denne ramme er kanten, som bukkes over kanten af trærammen, synlig, således at lærredets 3D-effekt bevares.
Kramme-elg med foto
Hvis det skal være et tøjdyr med ens eget foto – så må det op til jul helt klart blive en "fotoelg" (inklusive nissehue).


Fotospil til jul

Huskespillet Remembory er en perfekt familiegave, for her kan børn fra bare 4 år være med, og det er noget hele familien kan samles om. 25 personlige fotos (familiemedlemmer, feriefotos osv.) er nok til at skabe en helt individuel gave (130 kr. plus forsendelse) med god underholdning for familien i juledagene. En anden god idé til de lange vinteraftener er et fotopuslespil.

Ingen kommentarer :